O nama

Športsko ribolovno društvo „SMUĐ" osnovano je 1973.godine i djeluje samostalno do 1978. godine kada pristupa Zajednici ŠRU Jastrebarsko. 2007.godine istupa iz Zajednice ŠRU Jastrebarsko i zajedno sa ŠRU „SOM" iz Pisarovine i ŠRU „SREDIČKO" iz Lijevog Sredičkog osniva SAVEZ ŠPORTSKO RIBOLOVNIH UDRUGA u općini Pisarovina.

Društvo broji oko 150 članova, posebnu brigu posvećujemo mladim ribolovcima-KADETIMA, te smo za njih prošle godine pokrenuli MALU ŠKOLU RIBOLOVA i možemo biti veoma zadovoljni odazivom, a osobito smo ponosni na rezultate ostvarene na našem društvenom takmičenju.
Svakom KADETU Društvo je poklonilo ribolovni pribor - štap, plovak, udicu, flaks i ostali sitni pribor, te ih i nagradama na takmičenju pomalo opremamo ribolovnim priborom.
Svake godine organiziramo radne akcije, sa težištem na uređenju potoka i čišćenju obala i ribolovnih mjesta.
Prošle godine krenuli smo u izradu takmičarske staze za društveno takmičenje u LOVU RIBE NA PLOVAK, koja je i dovršena, te su se na njoj vec održala četiri takmičenja, dva SENIORSKA i dva KADETSKA.
Uključeni smo i povezani sa Turističkom zajednicom u općini Pisarovina, gdje smo prošle godine imali prezentaciju našeg društva na manifestaciji „ KUPSKE VEČERI" sa šaranom na rašljama i fiš-paprikašom.
To se održava pokraj Kupe, nasuprot tvornice „JAMNICA", uglavnom u 7.mjesecu dva vikenda za redom.
I na kraju sto vam više reći, nego da nas posjetite, naše su vam vode otvorene i nadamo se da vam možemo iskazati naše gostoprimstvo.

BISTRO!!!